Over ons Shycocan

De ShycocanTM s een uitvinding van de Organization de Scalene.

Neem contact met ons op

Over de Organization de Scalene

De “Organization de Scalene”  is een stichting onder voorzitterschap van dr. Rajah Vijay Kumar. De stichting houdt zich bezig met onderzoek en ontwikkeling van geavanceerde medische technologie. De stichting omvat het Scalene Centre for Advanced Research and Development (S-CARD) en Scalene Cybernetics Ltd.. De organisatie is in 1993 opgericht in het Indiase Bangalore. Er werken ruim 180 mensen, waaronder microbiologen, biochemici, ingenieurs, artsen en softwareontwikkelaars.

Lees meer over de Shycocan

Waarom is de Shycocan ontwikkeld?

Het Shycocan-systeem is een uitvinding van Dr. Kumar, een out of the box denkende wetenschapper met een passie voor de toepassing van geavanceerde technologie bij het benaderen van de uitdagingen waar de mensheid mee wordt geconfronteerd.

De ontwikkeling van de Shycocan is begonnen in 2015 als een oplossing voor de griep. In december 2018 was er een bruikbaar prototype. De eerste prototypen zijn in april 2019 met succes ingezet om een griepuitbraak op de campus van Scalene te bestrijden. In januari 2020 is het apparaat verder ontwikkeld om ook effectief te zijn tegen het coronavirus. Het is uitvoerig getest, zowel in laboratoria als in de praktijk.

Lees meer over de werking van de Shycocan in de praktijk